До 500 тис грн: бізнесмени Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант на розвиток

Підприємці можуть взяти грант за програмою "Власна справа" розміром від 50 тис. грн до 500 тис. грн для старту або розвитку бізнесу.
До 500 тис грн: бізнесмени Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант на розвиток
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Для надання підтримки підприємцям Харкова й Харківської області, що постійно перебувають під ракетними обстрілами, Кабінет Міністрів удвічі збільшив розмір гранту, який можуть отримати бізнесмени на старт або розвиток власної справи - до 500 тис грн. Відповідне рішення ухвалене на засіданні 26 квітня, повідомляє Міністерство економіки.

Читайте також:

Також внесено деякі зміни до грантової програми "Власна справа" та її ветеранського компоненту, спрямовані на покращення умов для отримувачів грантових коштів.

Згідно з ухваленим рішенням підприємці, які зареєстровані та здійснюють чи планують здійснювати підприємницьку діяльність у Харкові та Харківській області, можуть взяти грант за програмою "Власна справа" розміром від 50 тис. грн до 500 тис. грн для старту або розвитку бізнесу. 

Грантові кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. 

Читайте також:

Серед інших змін, які внесено до програми "Власна справа" та програми грантів для ветеранів і другого з їхнього подружжя, такі:

  1. Передбачено можливість отримання мікрогранту розміром 75 000 гривень у разі зобов'язання фізичної особи зареєструватися фізичною особою-підприємцем.
  2. Надано можливість отримати грант для ветеранів особам зі складу добровольчих формувань.
  3. Забезпечено ухвалення рішення про надання мікрогранту/гранту Державним центром зайнятості з урахуванням підтвердження отримувачем відсутності даних, у разі отримання з автоматизованих систем інформації щодо наявності судових справ, виконавчих проваджень, арешту/конфіскації активів, податкового боргу.
  4. Надано можливість отримувачу підтверджувати сплату податків, ЄСВ (зокрема за працевлаштованих відповідно до умов надання мікрогрантів/грантів осіб) шляхом подання до Державного центру зайнятості відповідних відомостей у разі, коли за результатами інформаційного обміну між Державною службою зайнятості, Пенсійним фондом України та ДПС така інформація відсутня.
  5. Поліпшено умови використання отримувачем коштів мікрогранту/гранту шляхом визначення випадків, які не вважатимуться нецільовим використанням коштів.
  6. Надано отримувачу можливість змінити цільове призначення мікрогранту/гранту шляхом подання відповідної заяви до регіонального центру зайнятості або через кабінет отримувача на порталі "Дія".

Читайте також:

Раніше ми писали, що в Україні представили грантову програму "Створюй!" для жінок-підприємиць. $1 млн спрямують на підтримку малого та середнього бізнесу українок у сфері виробництва та переробки: ремонт обладнання, поліграфічної діяльності, виробництва одягу, меблів, харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, комп'ютерів, оптики тощо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK