Повернення валютного виторгу експортерами перебуватиме під жорстким контролем НБУ

Втрати валютних резервів України внаслідок валютної лібералізації становитимуть $5-5,5 млрд.
Повернення валютного виторгу експортерами перебуватиме під жорстким контролем НБУ
Chiara Daneluzzi / unsplash.com

Національний банк України жорстко припинятиме спроби неповернення валютної виручки від експортних операцій на тлі оголошеного раніше пакету валютної лібералізації.

Про це пише "Бізнес Цензор" з посиланням на слова голови правління Нацбанку Андрія Пишного в ефірі телемарафону.

"Для того щоб ми й надалі йшли шляхом пом'якшення валютних обмежень, нам необхідно щоб бізнес скористався цією можливістю максимально відповідально. Експортна виручка має надходити в Україну, вона не повинна залишатися за кордоном. Отже, з нашого боку буде посилено ще більше вимог щодо валютного контролю. та контролю над поверненням експортної виручки", – заявив Андрій Пишний.

Читайте також:

Він також зазначив, що регулятор жорстко реагуватиме на будь-які спроби непродуктивного відтоку капіталу з країни.

"Ми дуже сподіваємося, що бізнес, який наполягав на можливості валютної лібералізації, скористається цим не для того, щоб вивести валютні кошти, а для того, щоб створити додаткові можливості. Для того, щоб створити можливість залучити в Україну приватний капітал, для того, щоб створити можливість залучити в Україну нові позикові кошти для того, щоб сплатити оренду, фінансовий лізинг та побудувати нові партнерства, що відповідно створить приплив валюти в Україну", - підкреслив глава Нацбанку.

Крім того, Пишний повідомив, що оцінка вартості ухваленого пакету валютної лібералізації для валютних резервів України складе 5-5,5 млрд доларів.

Раніше ми писали про те, що Національний банк ухвалив найбільший пакет пом'якшення валютних обмежень для підприємств із початку повномасштабної війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK